logo
Home
Akke & Hakkenteen
Barefoot
Massages
Wandelwol
Diabetes
vergoedingen 2015
Reuma
kalk, wratten, eelt
teatree olie
Interessante links
Prijzen / producten
Contact
Akkevoetjes
Gastenboek

 

In 2015 vindt een aantal wijzigingen plaats in de manier waarop de voetzorg voor mensen met diabetes geregeld is. Ook u kunt hiermee te maken krijgen.
Met ingang van 2015 wordt de voetzorg opgedeeld in zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg medisch noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wonden. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandelend arts. Die kan dat uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld aan een diabetesverpleegkundige of een praktijkondersteuner. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

 

Voetverzorging die niet medisch noodzakelijk is valt onder persoonlijke verzorging en komt niet voor vergoeding in aanmerking.

 

Basisverzekering

Als u in aanmerking komt voor vergoeding van uw voetzorg via de basisverzekering (zorgprofielen 2, 3 en 4) dan zult u doorverwezen worden naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan. In dat plan staa onder meer hoeveel voetzorg u nodig heeft. U kunt bij de podotherapeut aangeven wie uw pedicure is. Indien uw pedicure een samenwerkingsovereenkomst heeft met de betreffende podotherapeut, zal deze de voetzorg met uw pedicure afstemmen.

 

Voor zorgprofiel 1 geldt dat alleen een eenmalige controle door de podotherapeut vergoed wordt. De voetzorg, die daar eventueel op volgt, betaalt u zelf.

 

Aanvullende verzekering

Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt, dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Hetzelfde geldt voor overige voetzorg, zoals podotherapeutische zolen. Let hierbij op uw polisvoorwaarden. Voor een overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen, zie:

http//www.podotherapie.nl/vergoedingenoverzicht/

 

Mocht u vragen hebben, dan beantwoordt uw pedicure, podotherapeut of praktijkondersteuner u graag.

 

Hakkenteen heeft samenwerkingsovereenkomsten met:

 

•Voetencentrum Wender (gezondheidscentrum Lunetten)

 

•Podotherapie Utrecht (Rubenslaan)

•Centrum voor Podotherapie (Jan van Scorelstraat)

•Podotherapie Wittevrouwen (Oorsprongpark)

 

Podotherapie La Croix (Burg. Smitsstraat)

 

•3D-VCN (Oog en Al)


 


Top